jógaház - a Sivananda jógarendszer tagja

A jógáról

A jóga a belső fegyelem útja, mely még i.sz. előtt a Himalája varázslatos hegyei között született, az ember testi-lelki jobbítására. A harmónikus mozdulatok, ha a helyes légzéssel párosulnak, megteremtik a test és a szellem egyensúlyát.

A jóga ászanák (testtartások) jó hatással bírnak a keringésre, az anyagcserére, testünk mirigyeire, az izmok feszességére, az izületekre és csökken a szervezet méreganyagtermelődése is. Gerincünk egyre rugalmasabbá, fiatalabbá válik

Azáltal, hogy dolgoztatjuk fizikai testünket és belső szerveinket, közben pedig légzésünkre öszpontosítunk, olyan harmónia érzést teremtünk magunkban, amely idegrendszerünket megnyugtatja, ezáltal megtanulunk lazítani is.

A jóga a fokozatosság elvét követve befogadható mindenki számára. Egy idő után életformává válik és nem korlátozódik heti egy jógaórára.

A jóga nem ismeri a versengést, alapjainak elsajátítása lassú folyamat. Csak az kezdje el, aki saját magától elindult már egy bizonyos úton, megérezte, hogy változásra érett.

Hiszen tanítani is csak azt lehet, aki képes befogadni a tanítást.

A jóga hatásai:

  • A gerinc fiatalságának megőrzése
  • A test, a tudat, és a lélek harmóniája
  • Az elme nyugalmának megtapasztalása

Nyugdíjasoknak kedvezmény!

FOGLALKOZÁSOK:
délelőtt és délután is

Cím: Kecskemét, Magyar u.19

A foglalkozásokat vezeti : Dr Kósáné Bakai Zsuzsa -tanár

A Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesületének tagja

 

"Két dolog tölt el csodálattal: a csillagos ég felettem és az erkölcsi törvény bennem." /Kant/

A jóga célja az ember belső fejlesztése, a test szerepe az, hogy ennek szolgálatában áll, csak a szellemi fejlődés eszköze. A kívűlről reánk erőszakolt parancsolatok gyenge lábakon állnak. A belső fegyelem, az erkölcs, nem parancsolatok teljesítéséből áll, hanem belülről kell jönnie. Ebben segít a jóga, amelyet fizikális, mentális és spirituális tapasztalat egybehangzása avatja különleges életforrássá.