jógaház - a Sivananda jógarendszer tagja

Meditáció

 

A meditáció az ember legszebb képessége, a jógán kívül is létezik. Fogalma átlagos fogalmainkon túlmutat. Pedig hétköznapi életünk megszépül, a munka felmagasztosul, ha átszőjük a koncentráció és meditáció aranyszálaival. A jóga a sok közül csak egy útja a meditációnak, az ember mélybelátó, mélybeérző képességének. 10-20 perces meditáció több órás alvást pótolhat.
Sok gyakorlás , önmegfigyelés, pozitív gondolkodás, - és végül rájövünk, hogy micsoda végtelen bölcsességet és nyugalmat hordozunk önmagunkban.

 Rengeteg féle meditásió van - dinamikus, vezetett, mantrák kántálása, éneklése, vagy egyszerűen csak a légzésünket figyeljük meg...

Hiszen nem vagyunk egyformák,mindenkinek más a személyisége. Ahhoz, hogy megtanuljuk az elménket uralni, kitartó munkára van szükség! 

 

A következő csoportos foglakozás időpontja:    

                        /részletes tematika az AKTUALITÁSOK oldalon olvasható/

    

 

Bármikor bekapcsolódhatsz a saját ritmusod és időbeosztásod szerint!

 

 

A csoportos foglalkozáson megtapasztalhatjuk a mély relaxált /ellazult/ állapot érzését és többszöri gyakorlás által átélhetjük legszebb képességünket is a meditációt.

 

A meditációban mindig aktívan jelen kell lennünk, tehát nem egyenlő a relaxációval. A meditáció jelenlét, melyet mindig koncentráció előz meg. 

 

Legyél jelen életed minden pillanatában!

"A szabadság birodalmának bejáratát négy őr vigyázza, ó Ráma. E négy őr az ÖNFEGYELEM, a KUTATÓSZELLEM, a MEGELÉGEDETTSÉG, és a MEGFELELŐ  TÁRSASÁG.

A bölcs keresőnek legalább az egyikükkel kapcsolatban kell maradnia!"

                                                                                                                         /Brahmarishi Vaszistha tanításaiból/ 

A csoportos  meditáción átélhetjük az együttérzést a LÉTEZÉS egészével, a felszívódást a MINDENSÉGBE. A megtapasztalást légzésfigyeléssel és hangrezgésekkel segítjük.

 

Ez NEM transz állapot - mely a tudat beszűkülését jelenti, hanem tudatunk mérhetetlen bővülése, egyszerűen határtalan szeretet érzés a LÉT iránt!