jógaház - a Sivananda jógarendszer tagja

A JÓGA VILÁGNAPJA, JÚNIUS 21

 

Az ENSZ Közgyűlése az év legfényesebb napját, azaz a nyári napfordulót, június 21-ét a Jóga Világnapjává nyilvánította.                                                                                                                                   A nyári napforduló a kereszténység felvétele előtti magyarság egyik legfontosabb ünnepe volt, a fény teljességének az ünnepe, ahol a lélek szakralitása megerősödik, és közelebb kerül a Mindenséghez.

Az előtte lévő jóga foglalkozásunkon, csütörtökön, fókuszpontunkat a két felső csakrára /harmadikszem és korona csakra/  irányítjuk, ahol egy egészen új világgal találkozhatunk. Itt lakozik a lélek székhelye, az intuíció, a felelősség önmagunkért, a tiszta érzékelés, a felismerés, a bizalom,  ez vezérli a koncentrációt és a meditatív képességeket.  

Majd az órát meditációval zárjuk.

Ez a csütörtöki foglalkozás /június 18/ mindenkinek ingyenes!

 

A Jóga Világnapján a szabadban gyakorolj, hogy minnél  jobban  érzékeld a természetet  és meg tudd nyitni a szíved a Mindenség mérhetetlenül sokarcú megnyilvánulásai előtt!   Erre készülünk majd együtt az órán.  

 

Ne feledd!  A jóga szó jelentése: összekapcsolódás az  Abszolúttal  -  amely az egyéni lélek /atman/ és az univerzális lélek /paraátman/ egyesítésére utal, de vonatkoztatható a test, a tudat és a lélek egyesítésére is.

 

      "Vedd egybe életed-halálod  -   a teljesség legyél te magad."   /Weöres.S./        

       

  Kellemes gyakorlást kívánok!       OM          OM         OM   

                     

 

Egy kis kiegészítés: 

A nyári napforduló az a pillanat, amikor a Föld forgástengelye a legkissebb szögben hajlik el a Nap sugaraitól.

 

Ugyan június 24-én, Szt. István éjjelén szokás manapság ünnepelni a legrövidebb éjszakát, de a valódi napforduló 21-én van, idén 16 óra 39 perckor. Ekkor kezdődik csillagászati értelemben a nyár.