Hatha-jóga alaptanfolyam

A HATHA-jóga alaptanfolyamon megismerheted a klasszikus ősi mozgástudományt, melyet Indiában fejlesztettek ki még i.sz.előtt kb. 3000-ben. Ez az ősi bölcsesség és szellemiség ekkor még csak a legfelső kasztban élő papok, királyok (Brahminok) titka volt, ma már a Tied lehet. A Klasszikus – jógagyakorlás végső célja az igazság megtalálása, amikor az egyéni lélek a legfelső lélekkel (Brahman, Mindenség) azonosíja önmagát.

A HATHA-jóga a Raja–jóga (Királyi-jóga) egyik alcsoportja, ahol testgyakorláson át vezet az út az elme feletti uralom megszerzésére.

A hatha jóga alaptanfolyammal célom, hogy foglalkozásaimon megismertessem a jóga négy fő ösvényét minden kedves tanítványommal, így a Raja- jóga mellett a Bhakti- jóga, a Jnana- jóga és a Karma- jóga ösvényeibe is bepillantunk.
Bhakti-jóga: a tiszta szeretet útja, a jóga imádságos, áhítatos megközelítése.
Jnana-jóga: a tudás jógája, a Védanta filozófia tanulmányozása.
Karma-jóga: az önzetlen szolgálat és a tettek jógája – anélkül, hogy bármilyen viszonzást várnánk érte.

Hatha-jóga alaptanfolyam részletei

Minden évben egyszer / szeptember vége / indul, és 6 foglalkozásból áll

Ára: 9000 Ft

Az alaptanfolyam elvégzése után bármikor csatlakozhatsz a frissítő Hatha-jóga foglalkozásokba, melyek folyamatosak kedd és csötörtök délután 17.30- 19 óráig, vagy hétfő és péntek délelőtt 10 – 11.15 óráig, ahol bővítheted ismereteidet.

A Hatha-jóga alaptanfolyam tematikája

A hatha-jóga alaptanfolyam a következő modulokból épül fel:

  • bevezetés a jógába
  • bemelegítő gyakorlatok
  • alapászanák /testtartások/ elsajátítás
  • relaxáció